idialogue

2024.08.11

Sėkmingų lyderių knygų sąrašas: ką rekomenduoja mentoriai?

Nuo japoniškų romanų iki psichoanalitinių vadovų – mentorių knygų rekomendacijos atlieps tavo poreikius, o svarbiausia rekomenduos laiko vertus skaitinius.

 

Laura Naruševičiūtė rekomenduoja:

 

S. Jovaišo „Kasdienė šiuolaikinio vadovo knyga: kaip vadovauti žmonėms?” – praktiniai patarimai, kaip kasdieniniame darbe spręsti vadovavimo iššūkius, motyvuoti darbuotojus ir kurti produktyvią darbo aplinką. Knyga yra struktūrizuota taip, kad būtų lengvai suprantama ir pritaikoma, su konkrečiais pavyzdžiais ir veiksmų planais.

 

M. Grajausko „Asmeninio produktyvumo istorijos. Eksperimentuojančio žmogaus užrašai” – knygoje pateikiami konkretūs metodai ir įrankiai, kurie padės skaitytojams atrasti savo produktyvumo modelį, sužinoti apie savęs motyvavimą ir sukurti asmeninio tobulėjimo sistemą. 

 

Tai ne tik teoriniai pamąstymai, bet ir praktiniai patarimai bei įžvalgos, kuriuos autorius įgyvendino savo gyvenime. Šis kūrinys yra vertingas šaltinis visiems, kurie siekia tapti veiksmingesniais ir pasiekti daugiau savo profesiniame ir asmeniniame gyvenime.

 

Irina Četovičienė rekomenduoja:

 

D. Zahariades „Psichologinis tvirtumas” – ši knyga skirta visiems, norintiems sustiprinti savo psichologinį atsparumą ir gebėjimą įveikti gyvenimo iššūkius. Autorius pateikia daugybę patarimų kaip ugdyti savo psichologinį tvirtumą, kuris padeda išlikti stipriam ir pozityviam net sudėtingiausiose situacijose.

 

Jurga Kasteckienė rekomenduoja:

 

A. Duckworth „Grit: the Power of Passion and Perseverance”  – knygoje nagrinėjama, kaip aistra ir atkaklumas yra esminiai elementai, siekiant ilgalaikės sėkmės. 

 

Remdamasi savo tyrimais ir patirtimi, autorė paaiškina, kad talentas nėra vienintelis veiksnys, lemiantis pasiekimus. Duckworth pasakoja įkvepiančias istorijas iš įvairių sričių – sporto, meno, švietimo ir verslo – kuriose žmonės pasiekė aukštumų ne dėl įgimto talento, bet dėl nuoseklaus darbo ir tvirto pasiryžimo.

 

Julija Vaitekūnaitė rekomenduoja:

 

Shin Kyung-Sook „Prašau, pasirūpink mama“ – jautri ir emocinga istorija apie šeimą, meilę ir praradimą. Knygoje pasakojama apie motinos dingimą Seulo metro stotyje ir jos šeimos pastangas ją surasti. Istorija atskleidžiama per kelių šeimos narių perspektyvas, atskleidžiant jų prisiminimus, kaltę ir nesuvoktas motinos aukas.

 

Robertas Kasparavičius rekomenduoja:

 

M. Manson „Subtilus menas nekrušti sau (ir kitiems) proto” – autorius atvirai ir humoristiškai kalba apie tai, kaip svarbu pripažinti savo ribotumus ir priimti gyvenimo iššūkius, o ne siekti tobulybės. Manson skatina skaitytojus nustoti nuolat pergyventi dėl visko ir sutelkti dėmesį į tai, kas iš tiesų svarbu.

 

Prisijunk prie idialogue!

Dalintis Facebook

idialogue

Tobulėjimui
Neringa Sendriūtė Praktinis patarimas
Kokius namų darbus reikia atlikti prieš darant karjeros pokyčius?
Pripažinkime, karjeros pokyčio istorijas dažnai idealizuojame ir atrodo, kad tai tik atkaklumo ir drąsos klausimas. Visgi, jau po kelių žingsnių šiuo keliu dažnas susiduria su suvokimu, kad pokyčiai nėra nei greiti, nei lengvi, o visos sėkmės istorijos galbūt jei ir nutiko kitiems, nėra istorijos tinkančios mūsų situacijai. Šis straipsnio pokalbis yra puikus pavyzdys, kaip teisingos mintys bei darbo principai užtikrina profesinę savirealizaciją bei padeda „viską pradėti iš naujo”.
Skaityti toliau
Neringa Sendriūtė Praktinis patarimas
Karjeros pokyčiai: kai ateina laikas keisti programavimo kalbą
Šį kartą ne apie tūkstantį kartų jau aptartą karjeros pokyčio į IT sritį temą. Šiame straipsnyje pagaliau liečiame IT specialistams be galo svarbią, bet dar į viešumą mažai keltą programavimo kalbos keitimo klausimą. Kaip nuspręsti, kad laikas keisti programavimo kalbą, kaip tą kalbą išsirinkti ir kokias naujas galimybes atneša tokios kalbos kaip GO išmokimas, atsakymus pateikia Technical Team Lead @Oxylabs Valdemar Karasevič.
Skaityti toliau
idialogue Praktinis patarimas
Mentorės patarimai, jei norisi ugdytis apčiuopiamą kūrybiškumą
Pasak Gretos, kūrybiškumas yra ne tik menininkams priklausanti privilegija – jis prieinamas visiems ir iš tiesų yra būtinas bet kuriam sėkmingam specialistui. Šiame straipsnyje mentorė siekia pasidalinti savo atrastais kūrybiškumo šaltiniais tam, kad „kūrybiškumo azartas“ būtų prieinamas ir tau.
Skaityti toliau